Tillvaron just nuSom vanligt gör inte bilder verkligheten rättvisa. Vi bor på Perhentian Island Resort som har en egen strand här på ön. Då det inte är högsäsong här nu är vi inte särskilt många som slåss om stranden. Pulau Perhentian är två öar, en liten och en lite större. Vi bor på den större av dem. Aktiviteterna här är: sola, bada, läsa böcker, dykning och snorkling. Inget ställe om man gillar fart och äventyr med andra ord.

KB

36 timmar, det var vad Kota Bharu fick av oss. Vi var på några marknader där fynden var: 0 st, vi var på ett museum som kostade oss 6 MYR (ca 14 kr) och 10 minuter i tid, besökte ett köpcentrum som hade "internationella" butiker och åt Halal hamburgare på McDonalds.Central market där nedervåningen bjuder på frukt, grönt, kött, kycklig och kryddor och övervåningen på lite kläder (kaftaner och huvuddukar)


Färg. Malaysia är färgglatt. Kanske visar inte den 3.e bilden detta, men det är färg överallt. Det är pasteller och mer starka färger som blandas. Färg gör livet lite roligare och jag skulle själv kunna bo i ett Pippi långstrump-färgat hus eller varför inte ett orange/rost med medelhavsblå detaljer.


Vi blickade ut över den bruna flodenKB känns som en riktig landsort, där gatorna/vägarna är som landsvägar som bara går genom staden. Vi tillbringade några svettiga kvartar på gatorna och hann se en del av staden.

Pulau Perhentian

Efter 30 minuter med motorbat over havet har vi kommit till Pulau Perhentian, tva oar pa ostkusten. Har kommer vi att stanna tills pa fredag.

Vattnet ar vackert turkost och vegetationen ar tat. Hoppas pa ett par harliga dagar, innan baten tar oss tillbaka till fastlandet. Har man problem med att aka bat eller latt blir aksjuk, ak inte hit. Baten slog mot vattnet och gungade rejalt, trots att vattnet var lugnt och fint.

Framme i KB

Efter en vad man skulle kunna kalla "bumpy ride" har vi kommit fram till Kota Bharu. Verkar som att min flygradsla bara var en fas da jag tog turbulensen bra och var inte den som skrek hogst. Kanske berodde detta pa det jag last om flygradsla, turbulens och annat i tidningen pa planet, dar en pilot forklarade att turbulens inte var farligt och att man skulle se det som en grais berg-och-dal bana.

Vi planerar att stanna har tva natter innan vi drar vidare till nasta stalle. Hoppas pa att kunna gora nagra bra fynd pa marknaderna vi ska pa i morgon.

Dags att röra på sig

Vi har haft det bra här och njutit av havet, blå himmel, palmer och bad, men efter tre lugna dagar i Langkawi, känner vi oss redo att röra på oss, utan att egentligen sett ön vi varit på. Målet med vistelsen här var att ta det lugnt och det har vi verkligen gjort. Vid lunch flyger vi tillbaka ner till Kuala Lumpur för att där byta till flyget som tar oss tillbaka till norr, men till östra sidan, till Kota Bharu.


Solstolarna vid hotellet                                     VId stranden Pantai Cenang

Pantai Cenang

Vid hotellet

Djurlivet

Här på Bon Ton resort finns det ett rikt djurlivSpindlar, myror och mygg


Ödlor


X antal katter

Inga av dem stör egentligen, bortsett från myggen. Det stärker bara känslan att man är i djungeln. Att badrummet dessutom är utomhus gör bara det hela lite mer spännande.

Vi har det bra


Pulau Langkawi

Flyger man i cirka 55 minuter och norrut från Kuala Lumpur kan man om man har tur landa på Pulau Langkawis flygplats. Nu har vi landat och checkat in på vårt hotell.Nu väntar (om det inte ösregnar) några dagar med sol och bad

Sista dagen i KL

Nu går vi in på sista dagen i Kuala Lumpur för denna gång. Imorgon tar vi flyget upp till  ön Pulau Langkawi som ligger i norra Malaysia, upp mot Thailand.


Afternoon Tea

Efter lite shopping på en jättegalleria (10 våningar, 40 banors bowling, inomhus berg-och-dal-bana m.m.m.m) i närheten av det nya hotellet (bytte igår till en billigare OCH fräschare) tog vi oss till top end hotellet Carcosa Seri Negara för lite afternoon tea.Det serverades finger-sandwiches, scones, fruktkaka, mangosorbé, choklad m.m.

Efter teet begav vi oss till Central market där man kan hitta saronger, Aladdin-pants, väggtyger, sjalar, tygväskor, kaftaner m.m. Det mesta i batik. Vi blev ägare till varsitt par byxor och en poncho till mig. Prutningen var inte klockren och de gick ner väldigt lite i pris trots.


Sen gick vi till China town som ligger i närheten och tittade på lite mera marknad. Där säljs det kopior på kända märken och precis som det är i Shanghai återkommer produkterna i stånd efter stånd. "Bag, watches, DVDs..." och "Which bag do you want, miss..?" hörs även här.Det är varmt och fuktigt här och det tar inte lång tid innan man känner att man inte är den fräschaste i världen.

Dr Fish spa

För 28 MYR (ca 65 SEK) får man hos Foot Master Dr Fish Spa sitta 30 minuter med fötterna i en tank fylld med Garra Rufa och Cyprinion macrostomus som äter av den döda huden som finns på fötterna och benen.

Initialt var det kittligt och lite, men bara lite obehagligt. En man som satt i tanken bredvid sa att först känns det lite konstigt, men ganska snart känns det normalt. Efter några minuter kändes som att man hade någon form av massageplatta runt fötterna, lite som när en mobil vibrerar. Det hela var överlag en ganska angenäm upplevelse, men inte såg jag resultat så som dem som utlovades på affischerna.

Dag 1

KL påminner lite om Hong Kong, men med muslimska inslag. Hittills upplever vi den som en trevlig stad.
Vi har varit riktiga turister och åkt turistbuss med hoppa-på-hoppa av upplägg. Ganska skönt faktiskt. Ett av stoppen på rutten var KL Bird Park, världens största Free-flight-walk-in Aviary. Det hela är ungefär som en stor fågelbur och flera fåglar flyger fritt där inne, dock inte alla. Det är över 3000 fåglar (200 arter) och några apor som delar på de 21 tunnlanden.Överallt ser man den malaysiska flaggan och det finns knappast någon risk att man glömmer vilket land man är i.


På kvällen skulle vi utforska nattmarknaden i Little India. Den (om vi nu hittade till rätt) var sådär rolig. Hade jag varit ute efter en huvudduk hade jag säkert varit mycket nöjd, då utbudet var enormt, kanske 85% av det som såldes. Men nu var jag inte det och det var inte så kul.

Vi gick tillbaka till hotellet vilket har lett till svullna och ömma fötter.


Framme

Vi har efter en liten bumpig flygtur landat i Kuala Lumpur och tagit oss till vårt hotell som är lite slitet och verkar haft sina glansdagar på 70-talet.

Iaktagelser hittills:
Utbredd engelska (föredetta koloni)
Vänstertrafik
Slöjklädda kvinnor
Män med glittriga ringar
Grön natur
Mycket palmer
Lite halvdrygt att tänka i den nya valutan (1 MYR= 2.3 SEK)

TakeofftothelandutanförKina

Om allt går som planerat, dvs inga flygförseningar, punktering på taxin m.m. lämnar vi Shanghai runt 10am och landar i KL 3.30pm lokal tid.Efter att laddat med en stadig frukost bestående av ägg och någon enstaka toast känner vi oss redo, MALAYSIA here we come!

Semester

Veckan har sprungit iväg och helt plötsligt är det torsdag. Vi är närmre friska än vad vi är sjuka vilket är väldigt skönt. Igår var en dag då jag kände att jag inte var helt med, huvudet var lite bomull. När jag hade lektion började jag helt plötsligt prata svenska och efter några meningar tittade jag upp och mötte min lärares frågande blick, skrattade lite och gick sen över till engelskan igen.

Idag har jag i ett inte särskilt högt tempo ägnat mig åt att ställa i ordning hemmet. Lite som att stänga ner sommastugan inför vintern. Vi ska bara vara borta i 3.5 vecka, men 3.5 vecka är ändå 3.5 vecka. Trots att det är nya saker som händer här och saker att se ska det faktiskt bli skönt att se något annat för en stund.


Vädret

Idag regnar, åskar och blixtrar det så det står härliga till. De senaste dagarna har temperaturen legat på 27-29, med varierande fuktighet. I förrgår var vi till och med ute på promenad! Idag fick jag shock när jag tittade på temperaturen, 22.6 grader! Rekordlåga siffror.


Hoppas det håller i sig även när det slutat att regna...Sjuker

Efter en natt utan speciellt mycket sömn, finns det bara en sak att göra; starta operation kurering.

 
Idag blir det tigerbalsam, C-vitaminer, vila och te

Stor röd stor lila

I sann höstanda håller vi på att bli förkylda, inget vi har vare sig lust eller tid med. Våra halsar är ömma och jag har varit hen lei (mkt trött) hela dagen. Vi smörjer våra halsar med tigerbalsam, dricker mycket vatten och hoppas på det bästa.

Hade en spännande lektion idag, som handlade om färg. De flesta namnen på färgerna har såklart en historia bakom sig, vissa mer intressanta än andra. Det spännande var kanske inte färgen i sig utan de saker som färgerna ihop med annat kan betyda.

Hóng rén (Röda människor) = populära människor. Det hela sträcker sig tillbaka till den tiden då man hade kejsare. Då var det bara människor med inflytande och lärda personer som fick bära rött. Idag kan popstjärnan vara en röd människa.

Lántiān báiyún (blå himmel vita moln) = Uttryck för väldigt bra väder

Dà hóng dà zǐ (stor röd stor lila) = påminner lite om röda människor men kan gälla både människor och saker. Röd är ju för övrigt en väldigt bra färg här i Kina. Den bringar tur, fast man ska aldrig skriva personers namn med rött bläck, eftersom detta syftar till avrättning.

Kāfēi sè (kaffefärg) = brun. Annat ord är Zōngsè

Huáng guā (gul melon) = gurka


Idag

provpackar vi inför vår semester som startar på torsdagkväll


Yijiā

Yijiā = IKEA

Fredagsutflykten gick till IKEA.


Väntas på att få komma in


Ser ut ungefär som i Sverige och alla varor har samma namn som hemma.

I restaurangen

I Food shopen finns bland annat:


Veckans utflykt

går till Shanghai och Yijiā

Donglin shuyuan

Efter sommaruppehållet har “Wuxi discovery” dragit igång igen. Idag var vi till Donglin Shuyuan. Shuyuan kan översättas till akademier, där bedrev man forskning och utbildning i det gamla Kina. Just Donglin Shuyuan byggdes ursprungligen år 1111 under Norra Song dynastins styre och var en skola där den neo-konfucianska Yang Shi lärde. Donglin Shuyuan har blivit förstört och återuppbyggt och många människor har mist sina liv på grund av att de varit för bildade eller varit av ”fel” lära. Idag kan man lära om det som varit och samtidigt känna det lugn som finns där.

Påväg till Shuyuan
För att Feng shui (vind & vatten) skall vara bra i en trädgård/park ska den innehålla: en
damm, en Pagoda (lilla huset bakom alla träden), sten och träd.


I ån utanför akademin kan man fiska. Det kostar 5 RMB om du har ditt eget spö, annars 10.
Får du upp någon fisk kostar det 8 RMB för 0.5 kg.Denna "gate" är ett typiskt tecken på att du står nära ett område med några år på nacken.

Innanför

Det runda står för tur och lycka.


Tanken med sten under trä är att trädelen inte skall ruttna

Höga trösklar. Ju högre tröskel desto viktigare. Till ett tempel kan tröskeln t.ex. vara flera
dm hög. När man går över en tröskel skall man tänka på vilket ben man tar först. Män
skall alltid ta vänster ben först och kvinnor det högra. Detta visar på att man är lite mer
lärd och kan föra sig samt ger tur.På flera ställen fanns små svampar som på olika sätt vädjade till besökarna att inte gå
på gräset.


"Thank you for your appreciation of my beauty and your care of my neat"

"Green grass is also afraid of pain"

Den antitetiska (innehåller en motsats) versen “The sounds of the winds, rain and reading all come into our ears  and the affairs of the family, state and world, all draw our attention” skriven av Gu Xiancheng fanns skriven på flera ställen. Den är känd och har blivit den gemensamma strävan och motto för många forskare och andra med höga ideal.


Lugn dag

Igår var det en otroligt lugn dag. Jag var inte utanför dörren, utan gick mest och fixade lite här hemma. På eftermiddagen åkte Hannes upp till Qingdao för lite jobb och jag drack te, satt under filten, badade skumbad och utförde andra höstiga aktiviteter. Jag tror på att det blir höst bara om jag vill det tillräckligt gärna. Idag är temperaturen ute 33 grader, så kanske dröjer det ett litet tag till.  


VindruvorIdag kom Hannes hem med lite vindruvor som han fick av sin taxichaufför. Närmare bestämt sex stora klasar förpackade i en stor kartonglåda, lika de som tidigare varit fyllda med persikor.

Våra röster

Om befolkningen i Sverige råkat missa att det är valår i år (kanske har man inte sett något av debatt programmen på TV, inte sett de små valstugorna på torget, inte lagt märke till de affischer som hänger i princip överallt, röstkortet som skickats hem m.m.) kan jag upplysa om att det är riksdagsval nu i september. Vi är just nu klassade som utlandssvenskar och får därför poströsta eller åka till ett konsulat/ambassad.  Vi är avregistrerade så vi kan endast rösta i riksdagsvalet och inte till kommun eller landsting. Nu på morgonen var jag iväg till posten och skickade våra röster. 


Man måste ta sin chans att kunna påverka. I Sverige och i många andra demokratier tar vi denna möjlighet förgivet. Vi glömmer bort hur det kan vara i andra länder där man måste smyga med sina åsikter och till och med kan bli av med livet på grund av dem. Det är för många som inte tar chansen att rösta, kan man inte bestämma sig för vilket parti, ja men rösta blankt då. Du har ändå lagt din röst.

Så, ni röstar väl i valet?


Höst

När jag gick ut genom dörrarna försökte jag övertyga mig själv om att jag kunde känna doften av höst. Där bland alla andra dofter fanns det, HÖST. Jag såg löven bli orangea och frasiga, luften var fylld med en sval och frisk doft, himlen var lite lätt molnig och duggregnet var inte långt borta. Efter 20 meter kunde jag inte lura mig själv längre. Doften av höst fanns inte, inte det andra heller. Istället var det bara varmt och fuktigt (på fel sätt).

 Jag försöker dock se positivt på det hela, 33 grader är ju inte illa det heller. Jag får massa D-vitamin och behöver inte frysa.


Att laga mat

Idag på eftermiddagen fikade jag med min kinesiska kompis, hon kunde nämligen inte vänta på att få veta allt om Chengdu. Vi möttes som vanligt på Starbucks och pratade om allt möjligt. Vi kom in på ämnet mat och jag sa att jag inte tycker att det är särskilt roligt att laga mat. Hon svarar att det är så lätt och bra att laga sin egen mat. Man vet att grönsakerna är ordentligt sköljda och att oljan man har är av god kvalité. Ja visst höll jag med, men det ändrar inte på det faktum att jag tycker att det är tråkigt. Vad jag har hört så lagar inte de yngre mat längre utan förlitar sig på föräldrar och mor- och farföräldrar.  Hon berättar att hon lagar mat allt som oftast och jag känner mig lite imponerad. Tills det kommer fram att hon lagar samma mat måndag-torsdag. Varje middag dessa dagar består av; morot, potatis, buljong och eventuellt lite kött (kan ha glömt någon ingrediens). Till detta serveras ris. Fredagar är pastadagen och på helgen äter de hos hennes föräldrar.  Hon berättar lite nöjt att hon fått sin dotter och man att vänja sig vid detta. Ibland händer det att dottern klagar på den enformiga middagen, men svaret blir då att miljoner barn runt om i världen svälter och att man ska vara tacksam för maten man får (iofs sant)

 När vi skiljs åt tycker hon att jag ska gå och köpa färsk frukt och grönsaker och gå hem och öva på mina matlagningsfärdigheter (har nämnt att jag ska handla samt att jag borde laga mat). Jag måste trots allt vara ordentligt förberedd då jag blir förälder.  


Chengdu

Med flyg tar det lite mer än två timmar att flyga mellan Wuxi och Chengdu. När vi klev av planet möttes vi av en sval och krispig luft, inte helt olik den i Qingdao. Temperaturen var nästan 10 grader svalare och vi blev ganska nöjda. Vi tog oss till hotellet och kikade sen in omgivningarna. På kvällen gick vi som bekant på opera. På lördagen gick vi upp tidigt och åkte ut till panda-basen som ligger ca en mil utanför centrum. Området var gigantiskt och vi var väldigt nöjda båda två. Jag var mest nöjd med att få se bebisarna, de var riktigt söta.På eftermiddagen åkte vi till JinLi och några andra andra områden, bland annat ett Tibetanskt området. Sichuan provinsen gränsar till Tibet och Chengdu är den närmsta stora staden.

På kvällen började det att regna och vi var lite lätt trötta efter att traskat omkring i 10 timmar och tog oss till restaurangen Grandma´s kitchen. Ett trevligt ställe som vi spenderade en liten stund på.

Igår gjorde vi inte så mycket, åkte till ett område, där de byggt upp ett område som ska se ut som det är gammalt. Trevligt att gå omkring i, men eftersom det regnade var det lite ruggigt och vi frös för första gången på flera månader. Ljuvligt!

Vi åkte tillbaka till hotellet och gick på shoppinggatorna som låg i närheten. Där dök det upp två tjejer och ena ville ta kort med oss.


För en gångs skull var ja lite snabb med kameran och tog ett jag också. Hon såg dock väldigt
förvånad ut när vi också ville ta kort.

Lunchen intogs på ett nudelställe, men när Hannes ätit upp sin mat och jag fortfarande inte fått min kom en av personalen och pekade på menyn det jag beställt och sa att de inte hade det blev vi lite trötta och gick. Min lunch fick därför bli ett nödalternativ: Starbucks.


Till mina kryddiga wraps (sichuan är känd för sin kryddstarka mat) fick jag plasthandskar
istället för bestick.

Besöket i Chengdu var mycket trevligt och jag kan tänka mig att åka tillbaka, om inte annat för att åka till närliggande platser i Sichuan. 

JinLi, Tibet och Kuanzhai Xiangzi

JinLi street är en av de forntida gatorna i västra Sichuan och kan spåras så långt som till Qin och Han dynastierna (ca 250 år före kristus). Efter renovering och restaurering är det nu en plats där turisterna flockas. Där finns små stånd där man kan köpa olika sorters hantverk, restauranger, te-hus och en del med lite läckra snacks.


Te


Snacks, fisk på spett

Snacks

Öronrensning


I närheten ligger ett kvarter med tibetansk kost. Området skiljer sig inte speciellt mycket från de närliggande gatorna. Det som gör att man anar tibetanska influenser är de män i orange/röda kläder som går omkring samt böneflaggor som hänger i takeKuanzhai Xiangzi påminde väldigt mycket om JinLi. Området är gjort för att se gammalt, men har inte lika gamla anor.

Mitt i det hela kommer ett inslag från Sverige.Sichuan opera

Att gå på opera här i Kinaland är inte som att gå på opera i Europa.

Operan vi var på i fredags var 1 timme lång och innehöll ALLT. Det var dans, sång, komik, akrobatik, skuggshow, instrumentalt, eld och "ansikts-skiftning"Han spelade på det där instrumentet som jag inte kommer ihåg vad det heter. Han var
verkligen jätteduktig.


SkuggshowenDet var inte en sammanhängande historia, utan små snuttar av allt. Även om sången delvis skar genom
huvudet var det en häftig upplevelse. De var alla väldigt duktiga och vi blev imponerade när de skiftade ansikten. Detta görs genom att de har ett gäng masker på sig som de byter som genom magi. Det går undan och fast de har händerna borta från ansiktet byter de mask. Vi satt ganska långt fram så vi fick ta i hand med en av dem som bytte mask och den sista tog han av sig precis efter att jag skakat hand med honom


Giant panda breeding research base

Pratar man om Chengdu, är det pandor man kommer att tänka på. Stadens mest populära turistmål är därför Giant panda breeding research base.

För 58 RMB kommer du in till den 100 hektar stora basen som är hem åt ca 50 st jättepandor. Vill man promenera i flera timmar är detta ett utmärkt sätt att göra det på. Man kan gå uppför, nerför och åt sidan om man så vill och samtidigt njuta av massor av bambu, en svansjö, fiskar, röda pandor, jättepandor i flera storlekar, blomster och mygg.


I kuvösen ligger Er Xi som föddes 26 juli i år. Vid födseln vägde han 175 gram.
Till höger ser man hur de ser ut när de föds.

Röd panda

Hannes kör en "kines-pose" vid kanelträdet


Faktiskt är det värt att åka till Chengdu bara för att se pandorna och det blev en hel del kort tagna. Men som tur är finns det lite mer att titta på. Återkommer på måndag om operan och resten av vistelsen.

Dagens födelsedag

1910, De brittiska varvsarbetarna aviserade att de skulle kämpa för högre löner
1985, Föddes kocken, supershopparen och glädjespridaren Erik.
1995, Uppsala-gruppen Sonic Dream Collective låg i topp på Trackslistan med Oh, baby all
2000, Undersköterskan Wanja Lundby-Wedin valdes till första kvinnliga ordförande för fackförbundet LODetta firade vi med fika på Starbucks!

Veckans fredagsutflykt

har gått till Chengdu, som ligger i Sichuan provinsen i västra delen av landet. (För att se en karta klicka här)

Vi har sedan vi kom hit besökt Peoples park där det var liv och rörelse så det stod härliga till. Påminde om när det är karnival/festival hemma i Sverige.

Här spelas det inte med en boll, utan med två.


Här kan man ana tre olika grupper där det sjungs och dansas, pardans,
badminton m.m.

Det övas pardans

sjungs kareoke

Sen blev det ett beök på en marknad


Nu ska vi göra oss i ordning för att gå på opera

Torsdagsklubben

Då var det premiär för torsdagsklubben på Starbucks. Beställde te samt apelsinjuice med hjälp av min mandarin. De vet redan vad jag ska beställa, eller de tror i alla fall att de vet vad jag ska beställa, så det är perfekt att öva på dem. Frågade hur mitt uttal var. "Hmm It was ok, but you need to practice" Ärlighet varar längst, eller vad är det man brukar säga.  

zhu?

Idag mötte jag Janet som kom tillbaka från Kanada igår. Hon hade med sig lite tidningar till oss med lite nyheter och även godis från IKEA.När vi satt och pratade ikapp oss om sommaren kom en äldre kinesisk tant och pratade med oss. Hon gestikulerade mot ena huset och sa vid upprepade tillfällen zhu. Vi förstod ingenting. Till slut ställde jag mig upp för att kunna se vad hon pekade mot och då skuttade hon upp, började gå och visade att vi skulle följa med henne. Vi trodde att vi skulle titta på ett barn som sov i en vagn längre bort, men dem gick vi förbi. Hon slog koden till huset och vi följde efter. Vi undrade vart vi var påväg. Vi steg ur hissen på 2.a våningen och tanten satte i nyckeln till lägenheten och öppnade och tecknade åt oss att stiga in. Där väntade en rundtur i lägenheten. Vi gick lite försiktigt in och tittade oss omkring, förstod fortfarande inte vad hon ville. Sen slog det mig att zhu betyder bo. Hon ville att vi skulle hyra hennes lägenhet! Plötsligt kom det en annan kines och vi såg vår möjlighet att gå därifrån. Vi backade ut ur lägenheten sa ursäkta och sa att vi inte ville bo där, sa hejdå och smet in i hissen.  

Vi skrattade lite och skildes sen åt.

Wǒ fēicháng hǎo

Dagens lektion gick över förväntan och jag känner mig riktigt nöjd. Jag har äntligen lyckats få in lite ord i huvudet och konversationen vi hade gick bra. Nu har det inte skett något mirakel eller så, utan vi samtalade om huruvida jag tycker om att dricka apelsinjuice eller komjölk och liknande. Det är dock ett framsteg, vi kör små små små steg och jag blir bättre, faktiskt skulle man kunna säga att känslan just nu är: Fēicháng hǎo (Extremt bra)


Sex månader

Idag är det den första september och sex månader sen vi satte oss på flyget ner till Kinaland. Det har hänt en del på dessa månader och vi har sett och upplevt saker som vi aldrig skulle ha varit med om om vi stannat i Sverige. Jag ångrar inte att vi åkte och trots några dippar, som är helt naturligt, har jag upplevt tiden hittills som väldigt bra.

Under dessa månader har jag:
- Bott på hotell som aldrig förr
- Suttit i väntsalen på ett antal flygplatser
- Åkte tåg
- Åkt taxi
- Träffat nya människor

Faktiskt är det svårt att beskriva med ord vad dessa sex månader innehållit. Det är känslor, det är syner, det är det är så mycket. Kina är ett fascinerande land.

Vi har x antal månader framför oss och ser med spänning fram emot vad som komma skall. Jag hoppas dock att vi snart går mot svalare tider, än så länge är det fortfarande 32-33 grader ute.    

RSS 2.0