Vietnam del 1

Vi anlände till flygplatsen i Hanoi på eftermiddagen/kvällen på lördagen. Vi gick ut ur planet och kom till immigrationen. Där uppstod en viss nervositet. Där fanns skyltar om visum, hade vi något visum? Nej, det hade vi inte. Vi sökte i minnesbanken, hade vi totalt missat att det krävdes visum för att äntra Vietnam? Vi gick tillsammans fram till passkvinnan. Hon tittade på oss, sen i våra pass. Har ni visum? Ehhh.. nej. Okej. Sen stämplade hon våra pass och vi fick gå in i landet.

 

Efter att ha spenderat en timme med att komma ut ur planet, svettats vid passkontrollen och väntat på bagaget kunde vi äntligen gå ut. Där väntade en kille med vårt namn skrivet på en skylt. Det kändes häftigt.

 

Vi kom till vårt hotell, Cinnamon Hotel, där vi fick rummet Tamarind. Ett trevligt hotell med trevligt läge bredvid en katedral och trevlig personal.

 

 

 

Söndagen spenderades med att gå i de gamla kvarteren, med en galen trafik. Här var det inga snälla e-bikes, här var det motorcyklar med bensin som drivmedel, vilket även ledde till en taskig luft. På de smala gatorna trängdes motorcyklar, bilar, fotgängare och en och annan höna. Vi spenderade i stort sett hela dagen med att gå, vi gick gatan ner där de sålde hänglås, vi gick på gatan där det såldes dekorationer inför det stundande nya året.

 

 

Vi gick och tittade på en water puppet show, som var intressant. Alla sånger och de få dialoger i showen var på det lokala språket, vilket gjorde att vi inte förstod särskilt mycket. Men vem kan motstå programpunkter som ”När karpen förvandlas till en drake”?

 

 

Redan på söndagen hade många små butiker och restauranger stängt ner för ledigheten. På måndagen var det mer som var stängt och på tisdagen var centrumet väldigt stängt. Dessa dagar spenderades även dem med att gå och gå. Hur vi än försökte hitta nya vägar att utforska hamnade vi i alla fall till slut på samma ställe. Vi försökte ordna en dagstur till några hantverksbyar strax utanför Hanoi, men guiderna hade tagit ledigt och de var rädda för att det mesta i byarna var stängda på grund av nyåret.

 

 

 

Måndagen och tisdagen blev lite samma samma, men vi gick till Tempel of literature, till Lenin park, vi gick på labyrintgatorna och vi åt, fikade, åt, fikade och åt lite till. Jag testade några olika nudelrätter och vårrullar, som kan räknas som den lokala maten. Hannes körde på BLT-mackor. Vi hittade även en italiensk restaurang med supergod mat och ett café med en himmelskt god chokladkrämpaj.

 

 

 

På onsdagen packade vi ihop och flög ner till Saigon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0