Om att få Barn

Det här med barn är inte helt enkelt och okomplicerat här. Först och främst gäller ett- barnspolicyn. Sen vill många ha söner. På landsbygden kan det vara för att det är sönerna som tar över gården, men det är också så att om man får en dotter ”tas” hon ifrån familjen när hon växer upp och gifter sig. Hon tillhör då mannens familj och firar huvudsakligen då högtider med denna. De som har en dotter står där helt plötsligt utan barn, om man ska dra det hårt.

 

Utöver detta spelar namnet en stor roll, det finns företag/avdelningar som utefter olika faktorer kommer fram till ett bra namn till den nyfödde. Pojkar brukar ofta få namn som Drake, Tiger eller annat som syftar till styrka, pengar och makt. Flickor får istället namn som syftar till mjukhet och skönhet så som Lotusblomma.

 

Jag tycker hon är så söt, en riktig Lotusblomma

 

 

Sedan gäller det att planera födseln så att den inträffar på ett bra datum utefter Lunarkalendern och under ett bra år.

 

Nästa år är till exempel drakens år. Personer födda under drakens år anses ha en outtömlig makt, vara attraktiva, fulla av vitalitet och styrka. De tros även bära en ”ödeskrona” som gör dem kapabla att uträtta storverk.


Kommentarer
Postat av: Annso

Inte helt enkelt alltså!

2011-02-18 @ 09:04:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0