I Singapore

Vi lämnade Cherating imorse för att komma in till Kuantan och mötas av meddeladet om en försenad buss, som till slut blev till en buss som inte skulle komma alls. Killen i biljettluckan sa till oss att vi kunde hoppa på en annan buss som skulle gå till "mummel mummel Bharu", som vi trodde var Kota Bharu = åt helt fel håll. Vi ville ju inte dit, vi ville ju till Singapore! Efter några minuter av att inte komma någonstanns i diskussionen kom en annan man fram till oss och sa att bussen skulle gå till Johor Bharu, som ligger längst ner i Malaysia mot Singapore.

Vi gick på bussen och där satt vi från 10 till 16. Resan som sådan var inte särskilt rolig, men bjöd på en härlig natur i form av olika plantage och palmskogar. Påminde lite om Sverige förutom att tallen och granen var utbytta mot palmer.

Väl i Johor Bharu fick vi byta till en annan buss som skulle ta oss vidare. Efter 15 minuter fick vi gå ur bussen för att gå genom passkontrollen ut från Malaysia, eftersom vi inte hade det rätta tempot fick vi sedan vänta en stund på nästa buss. Efter fyra minuters bussfärd fick vi ännu en gång gå ur bussen, denna gång för att entra Singapore. Återigen var tempot för lågt och vi fick vänta på nästa buss. 18.30 checkade vi äntligen in på hotellet i Little India.

Nu väntar tre hela dagar med stadsliv till skillnad från livet på landet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0