Shanghai

Nu är jag hemma i Wuxi igen efter en lång dag (15h) i Shanghai.

Resan
När vi kom till tågstationen i morse visade vi upp våra biljetter och scannade sedan våra väskor. Man scannar dem i en liknande maskin som på flygplatser. Man väntar sedan på tåget i en väntsal, vilken är beroende på om man åker första- eller andraklass. Väntsalen för de som åker förstaklass har soft seat, men det är inte så mjukt som det kan låta. Det är dock MYCKET mindre folk där, samma sak är det i tågvagnarna. På väg till Shanghai var det tre (3) stopp; Suzhou, Kunshan och Shanghai. På tåget ( i alla fall i 1.klass) fanns det en värdinna i sann flygvärdinnestil som hälsade välkommen och visade var man skulle sitta. Under resan gick det hela tiden kvinnor och städade på tåget; svabbade golv och tömde sopor. Restiden var 70 minuter och biljetten kostade 47 RMB (1.a klass).  

Vädret
Det var nog över 20+ i dag, riktigt varmt och skönt. När vi åkte hem var det 16+.

Taikang Road
Vi var till ett mysigt, nästan bohemiskt litet område på Taikang Road. Det var som J kallade det a cool area. Där fanns det små butiker med hantverk, konst och designers, dock inte speciellt kinesiskt. Området var ganska dyrt, till exempel fanns det en butik som sålde hårspännen för 898 RMB! De hade även lite billigare för endast 398 RMB. Sen fanns det några ställen med mer överkomliga priser. Två ställen jag tyckte var ganska najs var Nest
och Urban Tribe. Nest är en "international artist factory" och Urban tribe är en boutique, galleri och teahouse.


Vi fikade där i området och jag tog en green tea cappuccino och ja nog är den grön alltid.

IKEA
Vi åkte ut till IKEA. Var riktigt lätt att hitta ut dit. Ta linje 1 ut till Shanghai indoor stadium, gå över två gator och du är framme. Kostade 4 RMB med tunnelbanan från Peoples square.

Det var mycket folk på IKEA, men det är det i och för sig överallt här. 10 köttbullar med potatismos kostade 15.50 RMB.

Tunnelbanan
Är lätt att förstå, det är lätt att köpa biljetter i maskinerna, den billig och full med människor.

De turer med tunnelbanan som vi gjorde idag kostade 3-4 RMB.

Element fresh
Är en restaurangkedja som vi åt på idag. Vi var inte särskilt hungriga utan valde att dela på en aptitretare, hummus med bröd och grönsaker. Hade man beställt den själv hade det räckt med den och ingen varmrätt. Till den beställde vi varsin smothie "Delicious mauritius" och "Raspberry rage"

Det var ungefär vad vi gjorde idag. Det behövs några vändor till för att se mer av Shanghai, men av det jag sett idag blir det inga tråkiga resor. Jag tror att Shanghai är en sådan stad som uppskattas av oss från väst, staden har en helt annan atmosfär än vad Wuxi har och känns mer som hemma. Shanghai bjuder på ett stort och varierat utbud.

//LL

Kommentarer
Postat av: Pappan

Kul, då får du bli försteguide. Semesterveckorna är nu konfirmerade!Nu är det bara att boka flyg (och hundvakt). Kollade på ett program igår kväll om ett hus i Shanghai. Mycket spännande historia om 1900-2000 talets Kina.Det huset vill jag se "live". Continental Building....

2010-03-12 @ 21:38:14
Postat av: Erik

Vad roligt.. Vad tyckte ni om Shanghai?? Var det modernt och fint?? Såg ni den svenska mat shoppen i Ikea?? Stannade erat tåg på northern trainstation eftersom ni fick åka t-bana trodde ni skulle komma in på södra trainstation för då är det nära Ikea..

2010-03-12 @ 23:14:20
Postat av: Hanna

Spännande med en Shanghaitrip :) Idag ska det jobbas på CO och det innebär att jag ska köpa lite grejer så jag kan skypa med er. Kramar!

2010-03-13 @ 07:32:42
Postat av: Linn

Hej! Vilket äventyr!!!!Hur mycket är en RMB?? Tänkte att du kanske skulle kunna skriva det på startsidan?Ha det bra!!!!

2010-03-13 @ 09:50:53
URL: http://linn-linuspalinjen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0