HK del 1

På lördagen anlände vi till Hong Kongs flygplats. Det kändes förvirrande, vi irrade runt en liten stund för att senare komma rätt. Att ta sig från flygplatsen var inga problem, bara att ta airport express som för en grupp av två kostade 140 HK$ (ca 140 SEK) enkel. Vi hoppade av på Kowloon station och tog därifrån en shuttle bus till Holiday Inn och därifrån var det gångavstånd till vårt hotell The Minden. När vi kom till hotellet var klockan två och vi var varma och härliga. Hotellet var trevligt och rent, inget flashigt.

Lördagen spenderades sedan i stort sett på Harbour City, ett köpcenter med ca 700 butiker som är  uppdelade i fyra zoner. Här hittar man både exklusiva märken som Chanel och liknande men även butiker som Uniqlo, som påminner lite om HM. Trots kartor och "Här är du" symboler var det lite halvkrångligt att hitta runt.


Efter att tittat runt bland några av alla affärer inne på Harbour City gick vi vidare till Avenue of the Stars, som ligger vid vattnet med utsikt mot HK Island.


Där gick vi på stjärnor som Jackie Chan och Bruce Lee


Hänger man vid stjärnorna kl 20.00 har man en bra utsikt över Symphony of light, som är världens största (permanenta) ljusshow. Byggnaderna på HK Island ändrar sitt ljus i takt till musik. Är man vid den här delen kan man inte missa att klockan snart närmar sig 20 eller att det är något som snart ska hända för en röst i högtalaren informerar ett bra tag i förväg att showen snart börjar, samt att platserna på utsiktsdäcket redan vid 19.30 bara är ett fåtal lediga.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0