Tiger Hill

I utkanten av Suzhou ligger Tiger Hill. Där kan man hitta det mesta som har med bröllop att göra. Dagens mission var alltså att hämta upp brudens klänning som under tidens gång utvecklats till klänningar. Detta var 3.e besöket på fabriken som tillverkar dem. De tar mått och syr upp klänningar, men det behöver inte betyda att resultatet blir rätt. En sak ska man ha med sig om man funderar på att sy upp något i Kina, man ska ha utrymme för korrigeringar, för det behövs. Som sagt var det 3.e gången den blivande bruden var där, men vid dagens första provning insåg vi att det behövdes ännu fler korrigeringar, det som skulle rättas till sen förra gången var inte fixat.

Medan klänningarna ändrades gick vi ner till "marknaden", ett gäng gator med bara bröllopsklänningar men även en del för bal eller liknande tillställning. Priset på klänningarna ligger mellan 300-1000 RMB och är väldigt flexibelt (pruta med andra ord). Jag förstod det som att man köper klänningarna direkt därifrån, men det är bara möjligt om man är i samma storlek som en kines dvs storlek 32-36.När vi kom tillbaka för en andra provning, var det fortfarande inte bra. Fler ändringar behövdes.
Ändringarna gjordes medan de andra prövades.Resultatet av dagen: Tre bröllopsklänningar + en balklänning i den blå påsen, den fjärde klänningen korrigerades lite för väl så den blev sisodär en dm för liten i ryggen och en femte klänning är beställd.

Balklänningen som kom med på köpet skulle egentligen vara en bröllopsklänning, men när de kom för att hämta upp den var den grön istället för den vita nyansen de valt. Antalet klänningar har alltså ökat på grund av diverse kommunikationsproblem och andra faktorer. Ursprungsidén var 1 klänning, men vad gör det när en klänning snittar på 400 RMB?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0