HK del 3

När vi gick ner från Victoria Peak ramlade vi in i något som kan ha varit Hong Kong Zoological and Botanical Gardens vi såg en mängd olika fåglar, några reptiler och en lekpark. Vi var lite trötta och orkade inte gå så vi kunde se fontänerna och allt annat som fanns att se. Priset: gratis.När vi var tillbaka i Kowloon på fastlandet åkte vi till Mong Kok-området och gick på marknad. En RIKTIG marknad som är utomhus. Vi gick till Temple street night market och Ladies market. Vi uppskattade den andra mer.Lite affärer i området


Afternoon tea

Peninsula Hong Kong hotel serverar afternoon tea varje dag. Hotellet har stil och klass som följde en ända in till badrummet där man fick handduk räckt till sig av en i mitt fall kvinna som såg ut som en typisk hemhjälp med svart klänning och ett vitt förkläde.

Det finns en viss klädkod när man vill dricka sin te på Peninsula. Man ska vara lite uppstyrd casual, dvs inga flip flops i gummi och inga strandkläder.Ett utsökt våningsfat + te för två personer gick loss på 450 (ink 10 % serviceavgift.) I Kina ger man inte dricks, men i Hong Kong läggs det på en serviceavgift på 10 % på restauranger och hotell. 

Mid-levels escalator

Världens längsta rulltrappssystem som är 800 m.Vi hoppade av i SoHo för fika och middag. Stället vimlar av restauranger och caféer och man kan hitta det mesta; grekiskt, mexikanskt, kinesiskt m.m.Inte långt bort väntar en rad små butiker med antikviteter och annat. Cat street ligger i närheten där man kan finna lite annat.


Kommentarer
Postat av: Karin

WOW! Hong Kong verkar coolt! Var det läskigt att åka världens högsta rulltrappa?! Jag tycker att vissa i Sthlms tunnelbanesystem är läskigt höga :)

Afternoon tea på hotell är nåt speciellt, jag var på en liknande i Kapstaden, det var mysigt! Men ett sånt där kakfat har jag nog aldrig sett nåt liknande...var det lika gott som det ser ut?

2010-06-23 @ 00:50:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0