World Expo 2010

På lördag invigs World expo 2010 i Shanghai och pågår till 31 oktober. Under dessa månader förväntas utställningen få ca 70 miljoner besökare, vilket kommer att leda till ett ännu mera "crowded" Shanghai. Temat för utställningen är ”Better City, Better Life”. Det svenska temat är ”Spirit of innovation” med ledorden innovation, kommunikation och hållbarhet.

 

I den svenska paviljonger händer bland annat:

  • 9 maj, Firas de 60-åriga diplomatiska relationerna mellan Sverige och Kina
  • 6 juni, Nationaldagen
  • 19 juni, Kungligt bröllop
  • 25 juni, Midsommarafton + Nordisk klimat- och energidag
  • 19 september, Val i Sverige
  • 31 oktober, Avslutningen på utställningen

Har man befunnit sig i Shanghai (eller Kina) de senaste månaderna har man inte kunna undgå att se den leende blå figuren som gör tummen upp. Figuren heter Haibao, vilket betyder ”skatten från havet” och är grundad på det kinesiska tecknet för ”människa” - ”ren”.  Precis som många andra maskotar säljs Haibao i princip överallt i olika former, bland annat som gosedjur och nyckelringar och kostar allt från några RMB till tusenkronors belopp. Den senaste veckan har Haibao även kommit till Wuxi och finns lite överallt, både i form av souvenirer och som statyer/målningar.

Haibao pryder en av de tillfälliga murarna som finns runt om i Wuxi

Haibao nere på stan


Kommentarer
Postat av: Annso

Schyst är det värt att besöka i Juli kanske?

2010-04-29 @ 19:41:51
Postat av: Linda

Ja det ses nog inte med blida ögon om man varit i Shanghai under den här perioden UTAN att besökt utställningen :) Ska kolla vart man köper biljetter samt pris.

2010-04-30 @ 02:59:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0