Helgen i korthetLördag: Vi kom till stationen och jag plåtades med min Sverige-accessoar på mig. Sen tog vi oss till vårt hotell: Astor House hotel på Huangpu Rd. Personalen på hotellet hade antingen frack, kostym eller sidenklänningar. Korridorerna var väl tilltagna och likaså vårt badrum. Badrummet hade ena väggen i glas, men som tur var fanns det en gardin man kunde dra ner.


Vi tog oss över till Pudong via Bund sightseeing tunnel som innebär att man åker i ett tåg, ungefär som en liten tunnelbanevagn. Runt omkring en blinkar lampor i olika färger och mönster. En enkel tur med tunneln kostar 45 RMB och 55 RMB för ToR. I Pudong tittade vi på Oriental Pearl TV tower, Jin Mao tower. Vi besökte även Super brand mall som är Shanghais största galleria. Där åt vi lunch på Element fresh, de två första matbilderna är förrätterna. Efter gallerian gick vi till Cityshop där man kan köpa importerade produkter, t.ex. flingor/musli för 60-100 RMB. Där hittade vi äntligen tvätta-frukt-medlet. Efter Pudong besökte vi Foreign language bookstore med fyra våningar. En pocketbok kostade ca 70 RMB. Där träffade vi på en kines som höll i en Lonely planet över Sverige, det visade sig att hon hade varit i Linköping.

Söndag:
Vi tog oss b.la till Suzhou Cobblers som är en liten liten butik med broderade skor och väskor. Anabel Lee som är en shop fylld med produkter gjorda av silke. Priserna är ganska höga. Hongqixiang shopping market på Dongmen Rd som är flera våningar med mängder av tyg och skräddare. Taikang Road art center.


Nanjing Rd E. Gatan var full men människor HELA dagen.Fika på Haäegen Dazs (140 RMB)När vi kom hem väntade ett paket på mig. Avsändaren var Hannes föräldrar och paketet innehöll tre par örhängen :) Sen inhandlade jag en ring och en väska på Taikang Rd//LL

Kommentarer
Postat av: Anonym

"Fläskiga" glassar alltså, vill också ha!

Möjligen kan det vara så att fler paket dyker upp i posten....resan är ju lång.

Olidligt spännande....

:-)

2010-04-05 @ 12:33:44
Postat av: Hanna

Wow, vilken helg ni verkar ha haft! Maten ser jättegod ut åxå! :) Hur va shoppingen annars?

2010-04-05 @ 13:29:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0