Beijing del 1

I helgen var det storhelg (Labour Day) och många kineser tog ledigt en dag eller två extra för att kunna vara hemma med familjen. Vi valde att åka till Beijing. Flyget skulle gå 19.35 och eftersom det var storhelg bestämde vi oss för att åka lite tidigare till flygplatsen. Vid 17 gick vi ut och försökte få en taxi och en halvtimme senare hade vi en. Taxichauffören var en hyfsat ung kille med pilotglajjer och visade sig ha sina egna knep för att komma förbi trafikköerna. Han började med att ta snabbfilen aka cykelbanan, gick sedan över till att åka i den vanliga filen. När det blev kö svängde han ut i svängfilen där det var tomt och körde sedan fram till rödljuset och gasade på och tillbaka in i rakt-på-filen igen. Vi kom till flygplatsen ganska fort. Allt gick bra tills vi hade boardat planet, då blev vi sittande i 1,5 timme på grund av trafiken i luften. Detta resulterade i att vi missade vårt tåg in till stan och var tvungna att ta en taxi. Som vanligt var vi inte ensamma, utan köade tillsammans med många andra. Vi kom till hotellet (Home Inn) runt midnatt och checkade in. Inga problem. Vi satte oss på sängen: stenhård. Den natten blev inte många timmars sömn. Vi hade tänkt åka till muren på lördagen men bestämde oss för att inte göra det.

 

Lördagen:

 

Lördagen bjöd på stekande sol och 25-30 grader. Tempot var lugnt och vi strosade runt kring Himmelska fridens torg. Torget i sig är inte så speciellt, det är ganska stort men inte så mycket mer. Det är dock välbesökt. Då det var storhelg var tunnelbanan Qianmen avstängd och taxibilar var inte tillåtna i området.

Det kom fram en man och frågade om vi kunde ta kort, vi trodde att vi skulle ta kort med hans kamera på honom och hans kompis men nej. Han ville ta kort på mig och hans kompis. Vi skulle så klart ha tagit kort vi också men förstod det knappt förrän det var taget och männen var borta.

 

Efter lunch gick vi till Förbjudna staden som även den var välbesökt. Inträdet går på 60 RMB. Sen kan man hyra en audio guide för 40 RMB (+ deposit 100 RMB) Guiden finns att få på svenska! Förbjudna staden är gigantiskt med enorma byggnader och torg. Vi gick runt i 2,5 timme och såg hälften ungefär.

På kvällen gick vi Qianmen Avenue (Qianmen Dajie) ner och bara tittade.


Kommentarer
Postat av: Bror'n

Mycket snygg slipps! ;P

2010-05-05 @ 13:24:30
URL: http://pakroken.blogspot.com
Postat av: Susanne

hahahaha seriöst, gick hannes verkligen omkring med en sverigeslips på sig hela tiden eller tog han bara på sig den vid fototillfällen?!!?!

hahaha

2010-05-09 @ 22:16:59
URL: http://whyiact.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0